Supa de chimen

de miremirc in Supe, 1 Dec 2011 | 7511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lg cu varf de chimen
  • 1 lg bulion
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • 1,5 l apa
  • patrunjel verde tocat (optional)
  • Crutoane :
  • 4 felii de paine
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Punem intr-o oala 1,5 l apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam morcovul curatat si taiat in 2 si cepele curatate. Lasam sa fiarba cam 20 de minute. In alta oala prajim chimenul cu boia-ua in 2 lg de ulei. Lasam pe foc cam 1 minut.

Adaugam apoi faina si stingem cu bulionul si jumatate din supa fiarta (legumele fierte le scoatem afara din supa).Punem sarea si piperul. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care adaugam restul de supa si dam deoparte de pe foc. gata supa de chimen !

Pentru crutoane : feliile de paine taiate cubulete mici le punem intr-o tigaie, cu 2 lg de ulei, pe foc; amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Servim supa de chimen langa o portie de crutoane si optional putem adauga frunze de patrunjel tocate (eu prefer fara frunze). Aceasta supa se poate servi atat in perioada postului cat si de dulce. Incercati si veti vedea ca este absolut delicioasa , plus ca o facem foarte repede.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen